Ons uniform

Uniform Scouts St.-Hubertus Waregem

Je komt ze tegen langs straten en pleinen, in bos en hei: een jolige bende jongeren onderweg van nergens naar overal. Aan het uniform merk je het eerst dat het om een groepje scouts en gidsen gaat.
Met het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en verwijs je naar de waarde van de beweging. Een uniform geeft aan leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijks te veruiterlijken.
Bij Scouts St.-Hubertus Waregem hechten we daarom veel belang aan het uniform!
Het uniform bestaat uit een aantal eenvoudige stukken; het is speelkledij met plaats voor fantasie. "Bewegingskledij" is misschien een beter woord dan "uniform"; uitnodigendiger, creatiever, vriendelijker.
Voor elke tak bestaat een verschillend uniform. Hier volgt een overzicht van het uniform per tak dat we bij Scouts St.-Hubertus Waregem dragen.

Kapoenen

Onze allerkleinsten hebben geen voorgeschreven uniform. Enkel een das en dasring volstaan als uniform.

Kabouters

De kabouters dragen een groene scoutstrui met een rokje. Een das met bijhorende dasring zijn ook deel van het uniform van de kabouters.

Welpen

De welpen worden gekenmerkt door hun groene petjes. Onze welpen hoeven echter geen hemd te dragen. Een groene scoutstrui volstaat! Das en dasring zijn voor de welpen ook twee elementen van het uniform.

Jonggidsen, jongverkenners en givers

Van de drie oudste takken verwachten we dat ze een scoutshemd dragen met een aantal kentekens. De afbeelding bovenaan geeft weer welke kentekens we dragen en op welke plaats we die kentekens zetten. Een das en dasring zijn ook onmisbare elementen van het uniform voor de oudsten!

Aankoop

De meeste kledij en kentekens zijn te koop in de Hopper winkels van Scouts en Gidsen Vlaanderen (Hopper). De dichtstbijzijnde Hoppers zijn die van Harelbeke en Gent.

Een aantal zaken zijn echter niet te koop in de hopper maar wel bij ons:

Elk jaar krijgen onze leden ook het nieuwe jaarkenteken. Het is dus niet nodig om een jaarkenteken aan te kopen in de Hopper. Spreek gerust iemand aan van de leiding als u nog vragen heeft of als u iets wenst aan te kopen!

Hopper Harelbeke

Adres Zandbergstraat 80 - 8530 Harelbeke